David Gehrt

David Gehrt

SCENOGRAF

David Gehrt er en dansk scenograf bosatt i København. Han er utdannet scenograf og kostymedesigner fra Den Danske Scenekunstskole i København og har en bachelor i tekstildesign fra Designskolen Kolding. I 2017–2022 var han husscenograf ved Aarhus Teater og har siden 2022 vært freelancer.

I 2017 vant han og kollegaen Ida Grarup en Reumert-pris for årets scenedesign for forestillingen Erasmus Montanus, av Christian Lollike. Forestillingen vant også en Reumert for årets forestilling og ble dessuten vist på Festspillene i Bergen i 2021. I 2020 ble han nominert til en ny Reumert for sin scenografi til Ordet, av Kaj Munk, på Aarhus Teater. Forestillingen vant en Reumert for årets forestilling. I 2022 ble han på nytt nominert for sin scenografi til forestillingen Dracula, på Aarhus Teater. Den forestillingen vant en Reumert for årets musikkteater. 

Gehrt har jobbet med alt fra nyskrevet dramatikk til klassikere, opera og dans, både i Danmark, Sverige og Norge. Størst av alt er kjærligheten er hans første produksjon på Trøndelag Teater. Før han kom til Trondheim hadde han scenografi og kostymer på Malmö Stadsteaters Romeo og Julie, og skal etterpå til Det Kongelige Teater, i København, og tilbake til Norge på Oslo Nye Teater.