West Side Story

av Robbins/Laurents/Sondheim/Bernstein

Spilles Hovedscenen

5.9.97 - 29.11.97

Priser

 • Ordinær

  260,-

 • Honnør

  135,-

 • Barn /
  student

  135,-

 • Grupper
  Over 10

  210,-

En gjeng med innvandrere er kommet på kant med en lokal ungdomsbande. Kjærligheten kjenner ingen grenser, og unge Maria og Tony forelsker seg til tross for raseskillet. I et gjengoppgjør blir Tony, som tar avstand fra vold, provosert til å drepe Marias bror. Hevnlysten er også grenseløs, og historien ender så grusomt som den bare kan.

Handlingen i West Side Story utspiller seg i New Yorks slumstrøk. Men vi ville knapt hevet et øyenbryn om vi leste om dette i norske aviser i dag. Intoleransen mot fremmedde kulturer sprer seg i ulike grupperinger med stadig sterkere voldelige utfall. Paralellene til våre hjemlige forhold er ikke vanskelig å trekke.

Men vi spiller ikke stykket bare fordi det er aktuelt. Vi åpner den nye Hovedscenen med West Side Story fordi et etter vår mening er verdens beste musikkspill, med store utfordringer for dansere, sangere, skuespillere og musikere. Hele 40 medvirkende er håndplukket for å gjøre oppsetningen til et fyrverkeri av en forestilling – med storslagen og velklingende premiere den 5. september.

Marthe Werring og Kåre Conradi blir høstens «heteste» scenepar, i rollene som Maria og Tony. De er godt hjulpet av et profesjonelt ensemble som fyller de øvrige rollene.