Undset

av Otto Homlung og Tine Thomassen

Spilles Gamle Scene

15.2.05 - 12.3.05

Priser

 • Ordinær

  235,-

 • Honnør

  170,-

 • Barn /
  student

  145,-

 • Grupper
  Over 10

  200,-

Dronning Sonja gråt da hun møtte skuespillerinnen Ellen Horn bak scenen etter å ha overvært forestillingen UNDSET. Og ga henne en sekser på sin majestetiske terning.

Om de ikke har grått, har hele landets kritikerkorps berømmet forfatterne for portrettet de har tegnet av mennesket bak diktermasken. Gjennom historien om Undset får vi også innsikt i norsk samfunnsliv i de årene hun var virksom. Stor ros og heder ble Horn tildel for den monumentale og fascinerende presentasjon av et av de mest interessante kvinneliv i forrige århundre.

Vi møter Sigrid Undset like etter krigen. Året er 1945. Norge er i fredsrus. Men den store forfatteren kommer tilbake til et ramponert hjem. Hun har opplevd dramatiske år i USA, og har i løpet av kort tid mistet to av sine barn. En sliten Sigrid ser tilbake: Roma. Møtet med maleren Anders Svarstad. Som 27-åring. Ekteskapet deres. Alle barna. Hans og hennes felles tre. Og hans tre fra tidligere forhold. Hvordan det var å bli alene om omsorgen. Og ansvaret. Som også omfattet fosterbarna hun tok inn i sitt hjem. De var hennes familie. Forholdet til barn, og mann, gjenspeiles i hennes diktning. Kvinnens rolle og oppgave var i hjemmet – et hovedtema i de senere romanene, som var sterkt preget av hennes katolske tro. For middelalder-romanene mottok hun Nobels Litteraturpris. Hun døde bare 67 år gammel.

Etter en landsdekkende turné i Riksteatrets regi, og en lang spilleperiode på Nationaltheatret, kommer Ellen Horn med sin UNDSET til Trøndelag Teater.

PRESSEOMTALER

«Monumentalt kunstnerportrett»
Adresseavisen

«Forestillingen er levende spilt og effektivt billedlagt»
Aftenposten

«Formidabelt comeback … det er gjort med varme og ærbødighet»
Dagbladet