Superkid

Spilles Studioscenen

7.12.21 - 11.12.21

Varighet

Ca. 1 time og 10 minutter. Forestillingen spilles uten pause

Priser

Ordinær: 350,- Honnør: 350,- Barn / student: 200,- Grupper over 10: 350,-

En hyllest til de som ser deg når alle andre svikter

Opplev Kingsford Siayors personlige historie om å velge mellom å redde seg selv eller sin lillebror.

Året er 1999, Nelson Mandela går av som president, euroen blir introdusert for verden, Judy Dench vinner Oscar for filmen Shakespeare in Love, og Britney Spears er nummer 1 på billboardlista med «Hit me baby one more time». Og i Tromsø sitter en tenåringsgutt på rommet sitt og drømmer seg bort til et helt annet sted.

Hvordan er det å være 14 år og bære på en hemmelighet? Og hvordan skal du klare å ta vare på lillebroren din når ingen tar vare på deg?

Superkid er en oppvekstskildring basert på skuespiller Kingsford Siayors egen historie, om året da han var 14 år. Manuset er utviklet av Siayor selv, i samarbeid med regissør Josette Bushell-Mingo og medregissør Cici Henriksen.

Forestillingen er et spark til et system som ikke funker. Men også en hyllest til de som stiller opp, når alle andre ser en annen vei.

Forestillingen er produsert av SPKRBOX i samarbeid med National Black Theatre of Sweden og Nationaltheatret. SPKRBOX står bak suksesser som Blokk til blokk, Linje 5 og SPKRBOX-festivalen, en festival for urban scenekunst.

Superkid er støttet av Norsk Kulturråd, Oslo kommune, Fond for utøvende kunstnere og Fritt Ord.


Ettersnakk Superkid

Du er velkommen til ettersnakk med skuespiller Kingsford Siayor rett etter forestillingen. 

Han vil snakke om forestillingen, prosessen fra idé til forestilling, samt om temaene han tar opp i forestillingen. Publikum kan gjerne komme med spørsmål.
 
Forestillingen varer i 1 time og 10 minutter. Etter en pause på 10 minutter, starter ettersnakk, og det varer i ca. 20 minutter.