Ridder Blåskjegg – Opera

Opera i tre akter (Raoul Barbe Bleue)

Spilles Gamle Scene

14.11.18 - 15.11.18

Varighet

Ca. 1 time 30 minutter

Priser

 • Ordinær

  610,-

 • Honnør

  610,-

 • Barn /
  student

  375,-

 • Grupper
  Over 10

  610,-

Komponisten Grétry er Frankrikes svar på Mozart og operaen Ridder Blåskjegg er et av hans absolutte mesterverk.

Allerede åpningen har samme dirrende alvor som Mozarts berømte Requiem. Ridder Blåskjegg er historien om borgherren som forfører en ung og sårbar kvinne men som viser seg å være truende og maktsyk. De to verdenskjente regissørene Julien Lubek og Cécile Roussat signerer her en helt egen versjon av denne skjellsettende historien. De kommer til Trondheim med sitt eventyrlige teaterunivers som ofte omtales som magisk og drømmeaktige, men som også er fullt av varme og humor. Dette er Lubek og Roussats første produksjon i Norge og det er første gang verket settes opp i sin helhet i moderne tid. Med oppsetningen av Ridder Blåskjegg skrives det internasjonal operahistorie ved Trøndelag Teater!

Barokkfest i Trondheim har de siste årene etablert seg som Norges ledende festival for barokkmusikk. Festivalen bringer hvert år noen av de aller største internasjonale utøverne innen klassisk musikk til Trondheim. Med oppsetningen av Ridder Blåskjegg etablerer festivalen seg for alvor som produsent av barokkopera og festivalen bringer nettopp den type operaforestillinger til Trøndelag Teater som Gamle Scene ble bygd for, men i et moderne visuelt uttrykk som aktualiserer historien for vår tid.

Gjestespill i regi av festivalen Barokkfest i samarbeid med Centre de Musique Baroque de Versailles

Verdenspremiere på Gamle Scene 14. november 2018

 

PRESSEOMTALER

– Sprudlende flott forestilling
– Eventyrlige ting skjer på Trøndelag Teaters Gamle Scene denne uka
– en frodig, dramatisk, morsom og elegant historie
– Det er humor og alvor, nytt og gammelt, det er arier som kunne løftet en klassisk opera, et godt orkester under ledelse av initiativtaker Martin Wåhlberg
– Oppsetningen er en sann fryd, som mange flere enn de som får oppleve den ville hatt glede av!
Ole Jacob Hoel
Adresseavisen