Oscar og den rosa damen

av Éric-Emmanuel Schmitt

Spilles på Studioscenen

30.7.14 - 1.8.14

Varighet

1 time 40 minutter. Spilles uten pause

Priser

Ordinær: 200,- Honnør: 175,- Barn / student: 200,- Grupper over 10: 200,-

En usentimental historie om fødsel, død og det som er i mellom.

Vi fødes, og vi dør. Livet er det vi bruker tiden imellom til. Oscar er 10 år, alvorlig syk og vet at han snart skal dø. Beste-Rosa jobber på sykehuset der Oscar ligger. Og når andre voksne trekker seg unna i angst for døden som nærmer seg, utforsker de to sammen livet i all sitt mangfold. I løpet av noen få dager – og med fantasi, humor og klokskap.

Selvsagt føles det meningsløst når et ungt liv tar slutt nesten før det er begynt, og en slik historie kunne lett blitt bare trist. I stedet er det blitt en filosofisk forestilling full av humor og varme. Om hva det vil si å være tro mot seg selv, og om hvordan barnets ærlighet og nettopp mangel på sentimentalitet skaper rom for innhold og mening selv i livets siste dager. 

Éric-Emmanuel Schmitt er en av Frankrikes mest leste og oversatte forfattere. Han har også stor suksess som dramatiker, og stykkene hans er blitt spilt i over 50 land. Oscar og den rosa damen er ikke opprinnelig skrevet for scenen, men er en av fem romaner Schmitt har samlet under tittelen Det usynliges syklus.

Om Oscar sier Éric-Emmanuel Schmitt selv: ”Jeg beundrer Oscar for ærligheten og motet hans, for mangelen på sentimentalitet og for energien han utstråler til det siste. Selv når han ikke lenger kan bevege seg, kan han fortsatt tenke. Jeg beundrer ham for at han aldri mister sin sjenerøse natur.”