Kupp en klassiker 2019

Kulturskolens Teater kupper H.C. Andersens «Den lille havfrue»

Spilles i Teaterkjelleren

26.4.19 - 30.4.19

Varighet

Ca. 50 minutter og spilles uten pause

Priser

 • Ordinær

  100,-

 • Honnør

  100,-

 • Barn /
  student

  100,-

 • Grupper
  Over 10

  100,-

H.C. Andersens vakre eventyr om den lille havfruen gir oss en sjanse til å undersøke hva som skjer med en ung og naiv sjel som møter utfordringer hun ikke er klar for. Hun har ingen hjelpere, bare seg selv å stole på. Hun har brutt reglene og gjør seg noen dyrekjøpte erfaringer.

Den lille havfruen lengter så veldig etter å få dra opp til overflaten slik som hennes storesøstre har fått gjøre. Det er bare det at hun må vente så lenge. Ingen havfruer får krysse denne grensen før de har fylt 15 år. Den lille havfruen greier likevel med hjelp av havheksa å lure seg opp til landjorda. Og det lenge før hun egentlig får lov. Hennes nysgjerrighet er ustoppelig og ingen vil merke at hun har stukket av likevel. Hennes mor, dronninga, er travelt opptatt med sitt og storesøstrene bryr seg ikke.

Hva skjer med henne når hun legger ut på denne turen helt alene? En tur hun ikke vet hva krever av henne. Hva skjer når den lille havfruen er i ferd med å miste grepet i sitt eget, unge liv?

NB: Forestillingen passer ikke for barn under 6 år.

Kulturskolens fordypningsgruppe i teater, et samarbeid mellom Trondheim kommunale kulturskole, Trøndelag Teater og Cirka Teater. Ungdommene samarbeider med regissør og koreograf om utforming, iscenesettelse og tolkning av et klassisk manus.

Samarbeidsproduksjon med Trondheim kommunale kulturskole 
Premiere i Teaterkjelleren 26. april 2019