Kupp en klassiker 2018

Kulturskolens Teater kupper klassikeren Baal av Bertolt Brecht

Spilles Gamle Scene

14.6.18 - 16.6.18

Varighet

Ca. 1 time og 10 minutter. Forestillingen spilles uten pause

Priser

 • Ordinær

  150,-

 • Honnør

  150,-

 • Barn /
  student

  100,-

 • Grupper
  Over 10

  150,-

5-årsjubileum med musikere fra Kulturskolen

Baal er den tyske dramatikeren Bertolt Brechts første skuespill, der Baal-figuren er et diktergeni med destruktiv livsførsel.

I Kulturskolens versjon av Baal er hovedrollen kuppet av Babe, en jente som blogger, twitrer og melder alt hva hun tenker på. Hun deler ulike synspunkter og utøver makt gjennom å legge føringer for andre. Hun bruker sitt eget liv hensynsløst – iscenesetter seg selv slik at hun nærmest blir “kunstverk” for andre. Men hennes grådige og nytelsessyke natur skaper problemer. Hvorfor blir Babe mer og mer hensynsløs? Hva er det som driver henne?

Vi har valgt å jobbe med Baal for å undersøke hierarkiet blant ungdommer. Det å iscenesette seg selv, å finne sin plass, lete etter bekreftelse utenfor seg selv, gjør noe med samspillet og ungdomskulturen. En aktuell kommentar til en digitalisert og kanskje fremmedgjort hverdag i 2018?

I jubileumsproduksjonen er vi heldige å ha med oss unge, dyktigere musikere fra Lørdagsskolen som spiller musikk av Kurt Weill og Bertolt Brecht.

Medvirkende:
Anna Renolen, Anna Solem Hilstad, Edvard Torvik, Elias Alexander Green Baadsvik, Jens Stendahl Rokne, Marlene Engevold Dromnes, Iris Fyksen Sommernes, Emma Bustnes, Jonas Tiller Naustan og Ella O. Nygaard Aspen

 

Kulturskolens fordypningsgruppe i teater, et samarbeid mellom Trondheim kommunale kulturskole, Trøndelag Teater og Cirka Teater. Ungdommene samarbeider med regissør og koreograf om utforming, iscenesettelse og tolkning av et klassisk manus.

Premiere på Gamle Scene 14. juni kl. 18 under Kulturskolefest 2018

Anbefalt aldersgrense 13 år