Hedda Gabler

av Henrik Ibsen

Spilles Hovedscenen

27.5.16 - 30.9.16

Varighet

1 time 35 min. Forestillingen spilles uten pause.

Priser

 • Ordinær

  325,-

 • Honnør

  265,-

 • Barn /
  student

  190,-

 • Grupper
  Over 10

  265,-

Hvor farlig er det å ikke være seg selv?

«Jeg har søkt å skildre mennesker, skildre dem så eksakt som mulig, intet annet. Det kan hende at man vil finne noget revolusjonært i dramaet; men det er noget som forblir i bakgrunnen. Det er skikkelsene som taler, ikke jeg».

Bak sitatet finner vi den store dramatikeren, Henrik Ibsen. Den kyniske avsløreren av menneskelig egoisme og selvbedrag – knyttet til driften mot makt, eiendom og seksualitet. I Hedda Gabler finner vi kanskje den fremtidsrettede idealisten Ibsen, som insisterte på nødvendigheten av å leve et liv i frihet og sannhet.

I dette legendariske stykket møter vi Hedda som Fru Tesman. Hun er forholdsvis nygift med Jørgen, som har gitt henne drømmehuset og en eventyrlig bryllupsreise, men som hun ikke elsker. For hva gikk tapt da Hedda Gabler ble Hedda Tesman? Hva skjer når et menneske går på akkord med den hun egentlig er, og hvor farlig er det å ikke være seg selv?

Gitt at Hedda Tesman bare er en maske, et kompromiss, en feig lykkejegers bytte etter hodeløs jakt på et komfortabelt liv, finnes det da noe håp for det modige, kompromissløse, sannhetssøkende mennesket? For den egentlige Hedda Gabler?

Regissør Kjersti Haugen vil med denne oppsetningen utforske hvordan dagens frie moderne kvinne ville møtt de samme utfordringene som Hedda.

Det er Stine Fevik som skal spille Hedda – en karakter som fremdeles berører, engasjerer, provoserer og resonnerer i oss den dag i dag.

MEDVIRKENDE

Regi Kjersti Haugen
Scenografi, kostymer og videodesign Bård Lie Thorbjørnsen
Lysdesign Eivind Myren
Analyse Irina Malochevskaja

PRESSEOMTALER

– Sterkt drama om liv uten mening
– vi lar oss imponere av vakker scenografi med sterke farger
– Vi får oppleve bunnsolide skuespillerprestasjoner i alle roller, og det er naturlig nok Stine Feviks lett hysteriske og til tider uutgrunnelige Hedda som gjør sterkest inntrykk
– Terningkast 5
Trygve Lundemo
Adresseavisen

– Nok en gang står Kjersti Haugen for en klartseende, gjennomtenkt tilnærming til en Ibsen-klassiker på Trøndelag Teater
– Denne versjonen er renskåret, knapphugd, tekstlig sparsom
– Terningkast 5
Lillian Bikset
Dagbladet

VIDEO