Det er bedre å kappe det av enn å gå gjennom livet

basert på tekster av Lisa Lie

Spilles Studioscenen

15.4.16 - 27.5.16

Varighet

Ca. 1 time 35 minutter. Spilles uten pause

Priser

 • Ordinær

  200,-

 • Honnør

  175,-

 • Barn /
  student

  150,-

 • Grupper
  Over 10

  175,-

Et vrangbilde av verden?

«En helsikes labyrint. Full av irrganger. Kjærlighetens forgreininger og feberfantasier. En forgreinet sjø av blod, tårer, sæd og sekreter. En søken mot et slags midtpunkt, et mål, en svøpe, kjærligheten, varmen, intensiteten.»

Regissøren Ole Johan Skjelbred, som stod bak suksessene Moby Dick og Arne Lygres Dager under i 2014, kommer nå tilbake til Trøndelag Teater. Denne gangen for å ta for seg de rike tekstene til trondheimsforfatteren Lisa Lie.

Her må man klargjøre sanseapparatet for å kunne fortolke et vrangbilde av verden slik man vanligvis ser den. For forfatter, regissør og performancekunster Lies univers er sammensatt og fordreid. I forestillingen Det er bedre å kappe det av enn å gå gjennom livet er det seksualitet, mørke og eventyrlige perspektiver som råder. Normaliteten er avviket.

I en grenseløs humoristisk, samtidig poetisk og sår tekst møter vi de siamesiske tvillingene Rød og Snø, som ble skilt ved fødselen. Det sterke båndet mellom de to fører til et etterlengtet gjensyn, som man i utgangspunktet kunne sett for seg som en solskinnshistorie tatt fra et glanset ukeblad, men som får fatale konsekvenser. Vandrende trusler som ulv, demoner og døden behøves ikke, da menneskene ser ut til å stå for ødeleggelsene selv.

Hvem av oss kan med hånden på hjertet si at man ikke ved jevne mellomrom trenger en korreks, om ikke annet en flukt fra det bestående? Hvem har definert sannhetene vi til daglig lever etter? Noen ganger bør vi kanskje tørre å la ubehageligheter utfordre oss i søken på noe mer ekte.

MEDVIRKENDE

Regi Ole Johan Skjelbred
Kostymedesign Ane Aasheim
Lysdesign Stein Jørgen Øien

PRESSEOMTALER

– Holder så det suser i skogen
– Surrealistisk, apokalyptisk folkeeventyr der grandiose overdrivelser og øm poesi lever side om side
– En brei trønder, en intens bergenser og en avslappet østlending utgjør en i utgangspunktet vel sammensatt skuespillertrio, men de er så herlige og gode alle tre at dette er glemt minutter ut i oppsetningen.
– Terningkast 5
Ole Jacob Hoel
Adresseavisen

– Hairy tales of Lisa Lie
– Eit gjenkjenneleg, men likevel nyskapande teater
– frodig, mangefasettert og oppfinnsam
– Personinstruksjonen hans (Skjelbred) er framifrå, og dei tre på scena er i toppslag
– Hildegunn Eggen syner nok ein gong at ho er ein av landets beste skodespelarar
Amund Grimstad
Klassekampen

– Det er tempo, det er morsomt og det er underholdende, men det er også utfordrende og det er framfor alt et eget univers som ikke ligner på mye annet som er servert fra en scene
– Det er uventet, det er underlig, det er «rart» – men på en god og fin måte
– Forestillingen anbefales!
Finn O. Fosmo
Malviknytt