Det er bedre å kappe det av enn å gå gjennom livet

basert på tekster av Lisa Lie

Spilles på Studioscenen

15.4.16 - 27.5.16

Varighet

Ca. 1 time 35 minutter. Spilles uten pause

Priser

Ordinær: 200,- Honnør: 175,- Barn / student: 150,- Grupper over 10: 175,-

Et vrangbilde av verden?

«En helsikes labyrint. Full av irrganger. Kjærlighetens forgreininger og feberfantasier. En forgreinet sjø av blod, tårer, sæd og sekreter. En søken mot et slags midtpunkt, et mål, en svøpe, kjærligheten, varmen, intensiteten.»

Regissøren Ole Johan Skjelbred, som stod bak suksessene Moby Dick og Arne Lygres Dager under i 2014, kommer nå tilbake til Trøndelag Teater. Denne gangen for å ta for seg de rike tekstene til trondheimsforfatteren Lisa Lie.

Her må man klargjøre sanseapparatet for å kunne fortolke et vrangbilde av verden slik man vanligvis ser den. For forfatter, regissør og performancekunster Lies univers er sammensatt og fordreid. I forestillingen Det er bedre å kappe det av enn å gå gjennom livet er det seksualitet, mørke og eventyrlige perspektiver som råder. Normaliteten er avviket.

I en grenseløs humoristisk, samtidig poetisk og sår tekst møter vi de siamesiske tvillingene Rød og Snø, som ble skilt ved fødselen. Det sterke båndet mellom de to fører til et etterlengtet gjensyn, som man i utgangspunktet kunne sett for seg som en solskinnshistorie tatt fra et glanset ukeblad, men som får fatale konsekvenser. Vandrende trusler som ulv, demoner og døden behøves ikke, da menneskene ser ut til å stå for ødeleggelsene selv.

Hvem av oss kan med hånden på hjertet si at man ikke ved jevne mellomrom trenger en korreks, om ikke annet en flukt fra det bestående? Hvem har definert sannhetene vi til daglig lever etter? Noen ganger bør vi kanskje tørre å la ubehageligheter utfordre oss i søken på noe mer ekte.