Den stygge andungen

av H.C. Andersen. Tegnspråkteater fra Teater Manu

Spilles Studioscenen

Vises fra 16. januar

Varighet

Ca. 50 minutter

Priser

 • Ordinær

  280,-

 • Honnør

  225,-

 • Barn /
  student

  225,- / 280,-

 • Grupper
  Over 10

  280,-

BILLETTER

Utsolgt
Utsolgt

Den stygge andungen

Eventyret Den stygge andungen handler om en andunge som kommer til verden og finner ut at han ikke er akseptert. Vi følger ham på hans første dag i andegården, hvor han blir møtt med hån fra de andre dyrene fordi han ser annerledes ut. Han er stygg, stor og stygg, og det vil ikke dyrene på gården godta. De dytter og slår ham, hånen øker, og til slutt snur til og med hans egen mor seg mot ham.

En dag blir det for mye for den stygge andungen og han bestemmer seg for å rømme. Alene i verden møter han mange utfordringer, men når vinteren blir til vår oppdager den stygge andungen at han faktisk er en vakker svane, og at det er i svaneflokken han hører til. Og der blir han endelig bli akseptert.

H.C. Andersen skrev eventyret Den stygge andungen i november 1842 og det er fortsatt like aktuelt. Det kan leses på mange ulike måter; om å bli holdt utenfor et fellesskap av for eksempel seksuelle eller rasemessige årsaker, men også hvis man har en funksjonsnedsettelse eller bare er annerledes, og derfor må kjempe for å bli akseptert.

Regissør Thea Elisabeth Skallevolds visjon er å skape en forestilling som ikke bare appellerer til barn, men også til voksne, søsken og besteforeldre slik at det blir en felles opplevelse for alle.

«Alle trenger til fantasi. Spesielt når livet blir vanskelig. Som det blir, av og til. Vi vil invitere barn og voksne inn i et poetisk, lekent og magisk univers»
– Thea Elisabeth Skallevold, regissør

Passer for: Familier og barn fra 5 år og oppover

Gjestespill fra Teater Manu 16. – 20. januar 2023

Regi Thea Elisabeth Skallevold
Språkdramaturgi Sølvi R. Zuckermann
Scenografi og kostymedesign Mari Hesjedal
Komponist og lyddesign Odin Staveland
Rekvisita og teknisk produsent Gøril Rostad
Lysdesign Truls S. Yggeseth
Maskedesign Therese Lia


Teater Manu – Norges eneste profesjonelle teater som har tegnspråk som scenespråk

Teater Manu er hele Norges tegnspråkteater. Gjennom 15 år har Teater Manu utviklet seg til å bli et statlig finansiert institusjonsteater med åtte ansatte, og som har kontor og scene på Grünerløkka i Oslo. Teatret har etterhvert blitt godt plassert på det norske teaterkartet både hos kulturpolitikere, næringsliv, publikum og media. Teater Manu er et turnerende profesjonelt teater med scenekunst av høy kvalitet, en ung kulturinstitusjon som får anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt.

Vår visjon er å bli verdens beste teater med utspring i døves kultur og språk. Vi føler at vi klatrer hele veien dit, ved å levere gode forestillinger. Teater Manu har opp gjennom årene laget produksjoner i alle sjangre, fra komedie og drama til stand-up og show. Alt Teater Manu produserer er også tilgjengelig for hørende, da vi bruker stemmeskuespillere.

VIDEO