Under parykken: Natalie Bjerke Roland

Under parykken: Natalie Bjerke Roland

Natalie Bjerke Roland (22) fra Porsgrunn er ensemblets siste tilskudd og yngste skuespiller. Hun er håndplukket til rollen som ”Stjernemusa” i Nøtteknekkeren, og har allerede begynt prøvene på Tordenskjold – alle tiders trønder.

Hvordan går forestillingene på Nøtteknekkeren?
Det går bra, og det er veldig gøy å spille! Det er godt å være ferdig med de første forestillingene og å kjenne at man får overskudd til å være mer tilstede på scenen. Samtidig er det ingen unnskyldning for å ”føkke” opp lengre. Nå som det er desember føles dette universet og lekelandet enda mer magisk når man vet at det ikke er så altfor lenge til jul. 

Hvordan går prøvene på Tordenskjold – alle tiders trønder?
Jeg har det veldig gøy på jobb under prøvene på Tordenskjold. Det er innmari mye fin musikk og gøyale sangtekster. Den første uka fokuserte vi kun på sang, noe som har vist seg å være en stor fordel de to siste ukene hvor vi har begynt å jobbe med spillescener og koreografi. Jeg går stadig rundt og nynner på sangene vi øver på, og har en drøm om at sangene legges ut på Spotify, hehe.

Hvordan endte du opp på som skuespiller her i Trondheim?
Det begynte med at jeg ble invitert på audition til Tordenskjold. Til callback ble jeg bedt om å kikke på «Rotte og Mus» som synges av Stjernemusa. Det både er og var veldig stas å bli vurdert til en rolle! Jeg koser meg som stjernemus.

Har du noe du må gjøre for du går på scenen? Typ, tvangstanker, ritualer etc.?
Jeg har en del rutiner som jeg liker å følge opp før jeg går på scenen. Jeg sjekker alltid at vannflaska mi er full, at jeg har halsdrops tilgjengelig og at snuta til Stjernemusa ligger der den skal. Felles samling før forestilling ser jeg vel mer på som et rituale. Det er godt å se hverandre og leke litt før man skal stå på scenen sammen. I tillegg spilte jeg i barne- og ungdomsteater ganske lenge og jeg husker den felles samlinga som den beste delen ved å spille forestilling. 

Hvem blir du mest nervøs av å ha i salen?
Jeg blir stort sett ganske nervøs hver gang jeg vet at det er kjente i salen, men jeg må nok si at søsteren min gjør meg aller mest nervøs. Hun er dønn ærlig, både på godt og vondt. 

Hva er det siste du tenker før du går på scenen?
Det varierer en del fra dag til dag, men jeg må innrømme at jeg ved flere anledninger har tenkt «What would Beyoncé do?» før noen av Stjernemusas entréer.