Førsnakk etter påske

Førsnakk etter påske

Vi fortsetter med våre Førsnakk-arrangement her på Trøndelag Teater. Det er arrangement som er ment å gi en fordypning eller en ekstra innsikt i teaterstykkene vi har på programmet. I april og mai har vi nå planlagt følgende fem arrangement. Alle er gratis. Alle blir arrangert før vi spiller forestillingen.

 

Førsnakk: Alt du ikke visste om Bildet av Dorian Gray

Dramaturg Kristoffer Spender vil ta oss med inn i Oscar Wildes verden og geleide oss gjennom handlingsforløpet i Bildet av Dorian Gray. Han vil også fortelle litt om  forestillingens form og spillestil.

Onsdag 24. april kl. 18.00
Tirsdag 30. april kl. 18.00.

Forestillingen starter kl. 19.00 og førsnakkene foregår i teatrets foaje.

Gratis inngang og kaffe.
Velkommen!


Førsnakk: Om Bildet av Dorian Gray ved professor emeritus Per Buvik fra Universitetet i Bergen

Mandag 29. april kl 18.00 på Gamle Scene

Buvik vil introdusere oss for Oscar Wildes beryktede roman Bildet av Dorian Gray, som nå er iscenesatt på Studioscenen. Han vil også si noe om Wilde sitt øvrige forfatterskap og liv.

Dette er en fin anledning til å bli bedre kjent med Oscar Wilde før du ser forestillingen. Førsnakket er gratis og vi byr på kaffe.

Varighet ca 45 minutter. Forestillingen starter kl 19.00 og billetter til den kjøpes på vanlig måte.


Førsnakk: Alt du ikke visste om Lang dags ferd mot natt

Dramaturg Kristoffer Spender har lest grundig Eugene O’Neills historie og fulgt forestillingsarbeidet tett rundt Lang dags ferd mot natt. Han vil fortelle om stykkets tema, om arbeidet og  sluttresultatet

Torsdag 25. april kl. 18.00

Forestillingen starter kl. 19.00 og førsnakket foregår i teatrets foaje.

Gratis inngang og kaffe.
Velkommen!


Førsnakk: Tordenskjold – alle tiders trønder og det folkelige teatret  

28. mai kl 18.30 på Gamle Scene

Med dosent Barbro Rønning, NTNU og skuespiller Øyvind Brandtzæg fra Trøndelag Teater.

I dag er det solgt over 42 000 billetter til forestillingen Tordenskjold – alle tiders trønder. I likhet med andre produksjoner av Bones/Havdal/Løseth går trønderne mann av huse for å se, for å le og for å delta i et stort folkelig felleskap når disse forestillingene spilles. 

Hva særpreger dette formspråket? Hva er det vi ler av? Har vi en folkelig  (men mer ukjent) teatertradisjon som dette ligner på? Med hvilke teaterfaglige briller kan fenomenet forstås?  Eller gir det i det hele tatt noen mening å søke å faglig plassere og diskutere det? Barbro Rønning vil innlede om Tordenskjold og det folkelig teatret og håper på en livlig diskusjon med publikum.  

Barbro Rønning er dosent ved Program for drama og teater, Institutt for Kunst og Medievitenskap ved NTNU og Øyvind Brandtzæg er skuespiller ved Trøndelag Teater, og regissør gjennom mange år for sommerteater-forestillingene på Bakklandet med Rabarbrateatret.