previous next
previous
next
play

Jonas og kroppen

av Trond-Viggo Torgersen
8.5.17 - 11.5.17 | Studioscenen

PRISER

Ordinær: 325,-
Honnør: 275,-
Barn/Student: 275,-
Grupper over 10: 275,-

MEDVIRKENDE

Daniel N. Durant
Ronny Patrick Jacobsen
Ipek D. Mehlum
Remi Roos
Ragna Huse
Anne-Line L. Kirste
Thomas M. Johannessen

Jonas og kroppen er en forestilling om Jonas som snart blir ni år. Kroppen hans opplever en rekke traumatiske hendelser, og vi får bli med på reisen fra å være en frisk gutt til å gå gjennom sykdom og skader.

Vi skal gjennom en animert historiefortelling utforske kroppens indre, og bli kjent med hvor fantastisk maskineriet vårt egentlig er. Lege, underholdningsmann og forfatter Trond-Viggo Torgersen er manusforfatter for Jonas og kroppen. Han er også stemmeskuespiller for alle karakterene!
– Jeg ville lage en teatertekst i en tegnspråklig ramme, som både hadde en dramatisk fortelling om et barn, og et visuelt magisk uttrykk som kombinerte både det hverdagslige – og kroppens indre respons på våre ytre handlinger. Altså en teaterfortelling som jeg selv hadde lyst til å se, og der opplevelsene og fantasien vi har felles overskygger våre forskjelligheter, sier Trond-Viggo Torgersen.

 

En opplevelse både utenpå og inni kroppen
– Forestillingen Jonas og kroppen har i utgangspunktet ingen ting med TV-programmet å gjøre, men knapt noen er så tett forbundet med interessant formidling av kroppen som nettopp Torgersen. Så derfor finnes det visse naturlig sammenligninger også med tanke på forestillingen som settes opp hos oss neste år, forteller regissør Mira Zuckermann.

 

Broadway-stjernen Daniel Durant i hovedrollen
Til hovedrollen som Jonas har Teater Manu hentet inn Daniel N. Durant, en av de største stjernene innenfor det amerikanske tegnspråkmiljøet. Han er nå i full gang med å lære seg norsk tegnspråk.
– Jeg har hørt mye om Teater Manu, dette tegnspråkteateret har et solid omdømme også internasjonalt. Jeg har strebet etter å få jobbe med dem, og nå som jeg får muligheten ser jeg frem til å lære mye av dem, sier Durant.

Jonas og kroppen er en familieforestilling og anbefales for barn fra 5 år og oppover

teatermanu.no

VARIGHET

Ca. 55 minutter. Spilles uten pause.

ANSVARLIGE

Regi Mira Zuckermann
Manusforfatter Trond-Viggo Torgersen
Dramaturg Tine Thomassen
Tegnspråkregi Sølvi Zuckermann
Scenografi og kostymer Dagny Drage Kleiva
Lysdesign Torkel Skjærven
Lyddsesign Erik Hedin
Videodesign / animasjon Torbjørn Ljunggren
Medvirkende
Daniel N. Durant
Ronny Patrick Jacobsen
Ipek D. Mehlum
Remi Roos
Ragna Huse
Anne-Line L. Kirste
Thomas M. Johannessen
Hva pressen skriver

– Morsomt om hjerte og tarm
– Magisk for barn (og voksne) … og folkeopplysning i ordets beste forstand
– Det er som å høre et musikkstykke man kjenner særlig godt, spilt på en ny og interessevekkende måte. Men her er det andre sanser enn hørselen som settes i sving. Formidlingen går rett i øynene. Trond-Viggos diskrete og lett ironiske fortellerstemme og rolletolkninger overkjører aldri det tegnspråkteatrale
– Terningkast 5
Mona Levin
Aftenposten

Array
(
)
Your browser is too old to view this site properly. You will need to install any modern web browser in order to see this page properly.