Nyhetsarkiv

Kulturskolen kupper en ny klassiker (21. mars)

I år er det Holbergs Den stundesløse som får seg en ungdommelig behandling.

For fjerde år på rad gjester Kulturskolens Teater oss med konseptet Kupp en klassiker.  De har tidligere kuppet Ibsen, Strindberg og Sofokles. Denne gangen er det Ludvig Holbergs klassiske komedie som blir satt til nåtid og blir presentert av unge teatertalenter ved Kulturskolens teater fordypning.

Resultatet vises i Teaterkjelleren 3. – 6. april. Billettene koster kr. 100,- og er i salg nå!

Les mer

Førsnakk før Hvem er redd for Virginia Woolf? i kveld (20. mars)

Professor Paul Goring snakker kl. 18.30 i kveld om Edward Albees tekst. Gratis inngang!

Edward Albee’s Hvem er redd for Virginia Woolf?
Mandag 20. mars kl. 18.30 på Hovedscenen introduserer Paul Goring Hvem er redd for Virginia Woolf? Goring er professor i britisk litteratur og kultur ved NTNU.

Les mer

Gåtefull lek på ramme alvor (17. mars)

Les hva anmelderne sier om Brødrene Karamasov etter premieren på onsdag:

– Det interessante her synes jeg først og fremst er Skjelbred sitt grep
– Her blander vi puddelhår, 70-tall og 80-tall, og kjønn og tid er ikke så veldig viktig. Han plasserer opp kontraster mellom dekadanse og dyp eksistensiell tvil, og jeg synes det er så smart løst
– Det setter i gang tanken min, at det varer lenge etter det er slutt
Karen Frøsland Nystøyl
NRK Kulturnytt

– Gåtefull lek på ramme alvor
– Forestillingen er en godtepose av metahumor, den spiller ut det teatralske inntil det urkomiske og er et oppkomme av påfunn der skuespillerne imponerer
Guri Hjulstad
Trønder-Avisa

– Sikkerhetsnett? Nei takk. Dette er en innstilling vi bejubler, også den facinerende blandingen av det eksepsjonelle som følger med
– At Fjodor spilles av Hildegunn Eggen gir en fiks twist på det hele … Og så gjør Hildegunn Eggen alltid noe spesielt med sine rollefigurer
Ole Jacob Hoel
Adresseavisen

Les mer

3 x Førsnakk! (16. mars)

I forkant av tre av vårens forestillinger byr vi på faglig påfyll samt nykokt kaffe.

Edward Albee’s Hvem er redd for Virginia Woolf?
Mandag 20. mars kl. 18.30 på Hovedscenen introduserer Paul Goring Hvem er redd for Virginia Woolf? Goring er professor i britisk litteratur og kultur ved NTNU.

Brødrene Karamasov
Torsdag 30. mars kl. 17.30 på Studioscenen vil Peter Normann Waage snakke om både Fjodor Dostojevskijs forfatterskap og om romanen Brødrene Karamasov. Peter Norman Vaage er selv forfatter og har utgitt en rekke bøker om kulturhistoriske og politiske emner.

Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen
Onsdag 5. april kl. 18.15 – på Studioscenen. Hvordan ble Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen egentlig til? Olve Løseth (manusforfatter og skuespiller) og Åsmund Flaten (musikalsk ansvarlig) vil snakke om sitt arbeid med musikalen.

Det er fri inngang, uten påmelding. Velkommen!

Les mer

Klart for premiere på Brødrene Karamasov (15. mars)

I dag flagger vi på teatret for årets første premiere på Gamle Scene.

Premieren ble flyttet noen dager for å sikre at den ble premiereklar. Nå kan regissør Ole Johan Skjelbred og ensemblet på åtte endelig få vist fram sin ferdige versjon av Dostojevsijs klassiker. Vi sier som tradisjonen er på teatret: Tvi-tvi!

Les mer
Your browser is too old to view this site properly. You will need to install any modern web browser in order to see this page properly.