Nyhetsarkiv

Heddapris til Hildegunn Eggen (19. juni)

Norsk teaters mest prestisjefylte pris ble utdelt i Oslo på søndag.

Hildegunn Eggen var sammen med Gisken Armand og Andrine Sæther nominert i klassen for Beste kvinnelige skuespiller/medspiller.

Juryens begrunnelse:

«Prisen for beste kvinnelige skuespiller/medspiller går til Hildegunn Eggen for rollen som Fjodor Karamasov i Brødrene Karamasov, av Ole Johan Skjelbred etter Fjodor Dostojevskij. Regi Ole Johan Skjelbred, Trøndelag Teater.

Årets kvinnelige medspiller har gjennom en årrekke vist seg som en glimrende medspiller, uansett rollens størrelse. Hun har et sterkt scenenærvær og skaper markante og minneverdige karakterer uten at det går på bekostning av medspillerne. I en forestilling som utfordrer både publikum og skuespillere har hun lagt sine feminine sider på hylla. Med et gjennomført maskulint grep, både i de store fakter og i detaljene briljerer hun som den usympatiske faren til brødrene Karamasov.»

Vi gratulerer!

Les mer

Glimt fra prøvene på Panikk i kulissene (9. juni)

Lyst til å se litt fra prøvene på Hovedscenen?

Se filmen her på nettsidene, eller på YouTube.

Komedien Panikk i kulissene av Michael Frayn er et meget utfordrende og innfløkt teaterstykke som må sitte som et skudd for å være brilliant og morsomt. Godt er det da at Trøndelag Teater har et ensemble med fantastiske komedieskuespillere. Dette lover meget godt og premiere blir det 2. september.

Filmen er laget av Spætt Media.

Les mer

Ledig stilling (9. juni)

Vi søker ny scenetekniker i 100% fast stilling.

Vi søker ny scenetekniker i 100% fast stilling.

Les mer

Heddanominasjoner til Trond-Ove Skrødal og Hildegunn Eggen (1. juni)

Nominasjonene til årets Heddapris ble offentliggjort i dag, og det er med stor glede vi kan melde at to av våre mest erfarne skuespillere i år er nominert.

Trond-Ove Skrødal er nominert som beste mannlige skuespiller/hovedrolle for rollen som George i Hvem er redd for Virginia Woolf?. Hildegunn Eggen er nominert som beste kvinnelige skuespiller/medspiller for rollen som Fjodor Karamasov i Brødrene Karamasov. Vi gratulerer begge to med disse nominasjonene til Norges mest prestisjefulle teaterpris.

Les alle nominasjonene her.

Heddaprisen deles ut i et arrangement på Oslo Nye Teater søndag 18. juni.

Les mer

Ledig stilling i kostymeavdelingen (1. juni)

Har du lyst å jobbe med kostymer på Trøndelag Teater?

Trøndelag Teater søker:

Medarbeider på kostymeavdelingen
i  80% fast stilling

Søkere må ha svennebrev i sømfag eller tilsvarende utdanning.

I stillingen inngår ordinært arbeid i kostymeavdelingen og avdelingens lager. Mindre jobber i samarbeid med andre avdelinger må påregnes.

Vi tilbyr tarifflønn, pensjonsordning og jobb i et kreativt miljø. Tiltredelse: September 2017

Ved spørsmål ta kontakt med avdelingsleder Trine Bjørhusdal,  907 51 979

Søknadsfrist: 16. juni 2017

Skriftlig søknad med CV sendes til: trine.bjorhusdal@trondelag-teater.no

Les mer
Your browser is too old to view this site properly. You will need to install any modern web browser in order to see this page properly.