Under (danse)parykken: Amalie Eggen og Gard Hjertaas Bjørnson

Under (danse)parykken: Amalie Eggen og Gard Hjertaas Bjørnson

Amalie Eggen er i vår med på sin tredje musikal ved Trøndelag Teater. Hun debuterte ved teatret i  Hair i 2012 og var også med i Robin Hood- Rai Rai i Sherwoodskogen. Gard Hjertaas Bjørnson var i fjor med på Spelemann på taket og er allerede booket til neste års Jesus Christ Superstar. Mao. de er erfarne musikaldansere som gjerne deler sine erfaringer og sin begeistring for sjangeren. 

5 kjappe:

WEST SIDE STORY eller JESUS CHRIST SUPERSTAR
G: Jesus Christ Superstar
A: West Side Story (flere kvinneroller)

FILM eller KINO
G: Film
A: Film

MARKA eller TRENINGSSTUDIO
G: Marka
A: Begge

JAZZDANS eller SAMTIDSDANS
G: Samtidsjazz
A: Samtidsdans

RANHEIM eller RBK
G: Er det fotball?
A: Sorry, null interesse.

Hvilke roller spiller dere i Tordenskjold – alle tiders trønder? 

G: Rik trønder, Sjømann, Giraff, Bollywood-danser, Mexicaner, Kadett, Nonne, Student, Trondhjemsbarn, Whitetrash danskebåtgjest.

A: Trondhjemsbarn, svensk minister, nonne, student, Irsk sjarmør, Egyptisk portvakt, Indisk danser, palmedanser fra Copacabana, kadett.

Hva er favorittkostymet?

G: “Rik trønder”. Føler meg noe flott da.

A: Definitivt den sølvsprakende, maskuline dressen i mykt og feminint chiffon, sammen med de skyhøye sølvbootsene jeg balansere på som svensk minister.

Tordenskjold spiller stort sett seks dager i uken frem til sommeren, noe som må være en påkjenning på kroppen. Hvordan holder man kroppen ved like gjennom en slik periode? 

G: Jeg prøver å ta danseklasser når de er tilgjengelig. Det er ikke så mange å ta av her i Trondheim. Når jeg ikke får til det, gjør jeg skadeforebyggende øvelser og jogger. Kosthold er også en viktig del, så jeg prøver å få i meg mye grønnsaker, frukt og proteiner. Selvfølgelig er det lov med godis.

Etter en lang uke med Tordenskjold blir man sikkert øm og sliten, stiv og støl. Hvordan gir man seg sjøl et klapp på skuldra?

A: Det blir å ligge på sofaen, drikke alkoholfri øl og spise pizza og/eller chips med dip. Dette skjer faktisk flere dager enn bare søndag.

Har du alltid drømt om å danse i musikaler, eller er det blitt til litt tilfeldig?

A:  Jeg har drømt om å danse og stå på en scene siden jeg lagde presentasjonsposter i barnehagen, kanskje til og med før det. Synge har jeg også alltid elsket, men i voksen alder ble det vanskeligere fordi jeg ubevisst utviklet en angst for å synge offentlig. Den barrieren tror jeg nesten er brutt nå.

Å være skuespiller derimot, var noe jeg ikke hadde tenkt på. Da jeg ble invitert til en audition i 2007, og fikk jobbe i et teaterstykke for første gang, var jeg frelst.

Så det å jobbe i en musikal, hvor alle disse tre elementene er satt sammen, er drømmejobben.

Hva er det gøyeste med å være musikaldanser?

G: Galskapen! Det som er så fint med musikaler er at normer blir kastet ut av vinduet. Alt er lov og alt skal prøves ut. Dette liker jeg godt! Og at man får prøve seg på sjangre man ikke nødvendigvis har prøvd før.  F.eks å spille roller og å synge. Veldig gøy!

Hvilke ritualer går du igjennom før du går på scenen?

G:.Stort sett prøver jeg å strekke ut kroppen/tøye for å få opp blodsirkulasjonen, samt gjøre noen styrkeøvelser. Jeg gjør også noen tekniske øvelser for å få på plass senter og stabilitet i ankler etc. Til slutt prøver jeg å få opp pulsen. Synes det er viktig å ha kommet opp i en puls som tilsvarer det jeg har på scenen.

A: Oppvarming, oppvarming og oppvarming! Mest for kropp, mye for stemme. Så finner jeg ro og fokus for sjela. Til slutt  går jeg gjennom alle kostymene og rekvisitter, og dobbeltsjekker at de er på riktig plass. Hvis jeg ikke har fått gjort dette så blir ikke forestillingen like smooth som den kan bli for min del. Blanding av ritual og at jeg bare er litt kontrollfreak.

Og, det aller aller siste du tenker før du går på scenen?

A: Jeg strekker meg og lager grimaser med ansiktet, mens jeg tenker høyt inni meg: SMIL OG UTSTRÅLING!

G: Har jeg på meg alle deler av kostymet mitt? 🙂