Premiereklar amerikansk klassiker

Premiereklar amerikansk klassiker

I kveld kl. 18 er det duket for ny premiere på Trøndelag Teater – Eugene O’Neills Lang dags ferd mot natt. En av de virkelig store klassikere er blitt forvandlet til en poetisk og renskåren forestilling av regissør Johannes Holmen Dahl, scenograf Nia Damerell og lysdesigner Eivind Myren. Denne gangen er kunstnertrioen utvidet med komponist Alf Lund Godbolt som står for nyskrevet musikk og stemningstoner.

Lang dags ferd mot natt regnes som den amerikanske dramatikeren Eugene O’Neills ypperste mesterverk og med et spillesugent og sterkt ensemble bestående av Hildegunn Eggen, Trond-Ove Skrødal, Jon Lockert Rohde, Vetle Bergan og Ingrid Unnur Giæver, er det lagt godt til rette for et tretimers familiedrama på Hovedscenen.

Historien om familien Tyrone utspiller seg over en dag og natt på familiens sommerhus. Selv om den kreative kunstnerfamilien kjemper for å opprettholde en form for normalitet, aner vi fra begynnelsen en ustødig grunn av fortiede konflikter og bortgjemte hemmeligheter. Vi møter en familie som anklager, fornekter og hater like desperat som de også søker etter hengivenhet, trøst og kjærlighet.

Lang dags ferd mot natt spilles hver dag i neste uke – og vil etter dette alternere med Tordenskjold – alle tiders trønder på Hovedscenen fram til sommerferien. Sjekk spilleplanen for spilledatoer.