Ingen Heddapriser til Trøndelag Teater i år

Ingen Heddapriser til Trøndelag Teater i år

Heddaprisen blir hvert år utdelt av Norsk teater- og orkesterforening for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst. Årets utdeling skjedde i kveld på Riksteatret – og som seg hør og bør i 2020 ble den streamet på nettet.

Trøndelag Teater var involvert i hele fem nominasjoner i år, men denne gangen ble ingen Heddastatuetter med tilbake til Trondheim. Ekteparet Madeleine Brandtzæg Nilsen og Øyvind Brandtzæg var begge nominert som beste skuespiller/hovedrolle for sin innsats i Dødsdansen. Vinnerne her ble Gjertrud Jynge (Trilogien, Det Norske Teatret) og Preben Hodneland (Raskolnikov, Det Norske Teatret / Det Vestnorske Teateret). Fredrik Longva var nominert for beste regi (Dødsdansen). Denne prisen ble vunnet av Luk Perceval for Trilogien. Dødsdansen var også nominert som årets forestilling, men også her gikk prisen til Raskolnikov.

Den hemmelige hagen i Kjersti Haugens regi, var nominert i kategorien årets beste barneforestilling, men her gikk prisen til Figurteatret i Nordlands Ritsj.

Vi gratulerer alle årets vinnere!

Fullstendig oversikt over alle nominerte og vinnere.