Panikk i kulissene

av Michael Frayn. Tegnspåkteater fra Teater Manu.

Spilles på Studioscenen

19.8.21 - 21.8.21

Varighet

Ca. 2 timer og 30 minutter inkludert pause

Priser

Ordinær: 375,- Honnør: 300,- Barn / student: 300,- Grupper over 10: 300,-

Kaos kan foregå både foran og bak sceneteppet!

I 2021 fyller Teater Manu 20 år, og det feires med Panikk i kulissene, et stykke som utforsker alle mulige utfordringer man finner bak teppet – drama, konflikter, rekvisitter på avveie, og replikker som går i glemmeboka. Regissør Mira Zuckermann skal med sitt entusiastiske ensemble gå løs på en av de ypperste og mest spilte stykkene innen teaterkomedien, skrevet av den britiske dramatikeren Michael Frayn.

Her møter vi klassiske komediekarakterer: en nevrotisk og intellektuell regissør, en alkoholisert skuespiller, en superoptimist, en som glemmer replikkene, en evig kverulant, en overarbeidet inspisient, samt de som er så vakre at de har lite annet å spille på. I arbeidet med å sette opp et teaterstykke går det meste galt og intrigene mellom de stereotypiske karakterene blir stadig villere. Publikum blir tatt med på den skandaløse generalprøven hvor det blir snublet i rekvisitter og bommet på dører, samt de påfølgende turbulente forviklingene bak scenen hvor misforståelsene bygger seg opp. Stykket er en salig teaterlek hvor alle strever med de lille tingene i livet og ender opp som en parodi på seg selv.

Å få integrert tegnspråket på en god måte i virvaret av handlinger som skjer på scenen er et banebrytende arbeid som stiller store krav til regi-teamet. Dette er et teaterstykke som er blott til lyst, og det er en glede å endelig få presentere denne klassikeren på tegnspråk.

Gjestespill fra Teater Manu i samarbeid med Riksteatern Crea, Teatteri Totti, og Det Norske Teatret.

Teater Manu