Når vi døde våkner

av Henrik Ibsen

Spilles Hovedscenen

13.9.14 - 11.10.14

Varighet

Ca. 1 time og 30 minutter. Forestillingen spilles uten pause.

Priser

Ordinær: 295,- Honnør: 250,- Barn / student: 190,- Grupper over 10: 250,-

Endelig Trøndelagspremiere på et av Ibsens beste og mest gåtefulle stykker.

Den verdenskjente skulptøren Arnold Rubek er på ferie i Norge med sin unge kone. De håper begge at hjemlandets kyst skal gi ny næring til forholdet. Men på badehotellet dukker det opp en kvinne fra Rubeks fortid: Irene, som en gang sto modell for hans mest berømte skulptur….

”Dramaets eiendommelige charme er en Uhyggestemning og en fantastisk Lyrik, stærkere end i noget af Ibsens tidligere Dramaer”.

”Skrækslagne, fulde av indignation og væmmelse sad vi der efter at have læst vår digters sidste bog.”

Mottakelsen av Når vi døde våkner i 1899 varierte fra panegyrisk begeistring til indignasjon og vemmelse. For mens noen var sjokkert og skuffet, så andre begynnelsen på noe nytt og spennende.

Kanskje nettopp derfor er Når vi døde våkner ikke bare et av Ibsens beste skuespill, men også et av de mest gåtefulle. For det finnes nesten like mange tolkninger som det finnes oppsettinger, og stykkets mangetydighet trigger nysgjerrighet og spenning knyttet til enhver oppsetting.

Håkon Bleken takket med glede ja til å male plakatmotivet til Når vi døde våkner. Han har lenge hatt et sterkt forhold til dette stykket. «Dette er vel noe ethvert menneske kan si at man kjenner seg igjen i. Det handler om ens eget forhold til arbeidet og kunsten, til det annet kjønn og til generelle ting i livet. Man kan ikke analysere seg bort i fra at man kanskje både bruker og forbruker andre mennesker, og seg selv.»

Tyra Tønnessen, som mange kjenner fra Rock’n Roll Wolf og Besøk av gammel dame har regi. Sammen med et sterkt kunstnerisk team er det ingen tvil om at noe uventet og oppsiktsvekkende er i ferd med å våkne…