Skuggar

av Jon Fosse og De Utvalgte

Spilles på Gamle Scene

6.3.13 - 16.3.13

Priser

Ordinær: 245,- Honnør: 200,- Barn / student: 170,- Grupper over 10: 245,-

av Jon Fosse og De Utvalgte

Trønderpublikummet har lenge ønsket seg en Jon Fosse-forestilling. Forståelig nok. Fosse er en av vår tids viktigste norske forfattere. Tekstene hans er oversatt til over 40 språk, og skuespillene er satt opp over tusen ganger over hele verden. Hvordan presentere en forestilling som kan tilføre rekken av iscenesettelser noe nytt?

Svaret fant vi hos gruppen De Utvalgte og deres utsøkte tolkning av Jon Fosses Skuggar. Her utvides Jon Fosses sceniske univers og teksten fremstår med en ny tilstedeværelse og klarhet. Den sterke videoscenografien utdyper de sceniske situasjonene og gir en spesiell poetisk dimensjon. Dette er tankevekkende og annerledes teater.

I De Utvalgtes tolkning fremføres teksten av barn. Barna er ikke fysisk tilstede på scenen, men de er der likevel, via levende og talende bilder projisert på eggformede kokonger. De typiske Fosse-gjentakelsene skaper en rytme, men fordi det er barn som gir uttrykk for hverdagsklisjeen oppstår også en ny humoristisk dimensjon. Barna snakker som voksne, men med styrken og sårheten som bare finnes i en klar barnestemme. De stiller eksistensielle spørsmål og undres over hvem vi er og hvordan vi setter spor i hverandres liv. Det er vemod, men også en letthet i situasjonene – og i dette spennet berører forestillingen både barnet, den voksne og den gamle i oss.

De Utvalgte er en fri scenisk gruppe stiftet i 1993. De har høstet flere priser og stor oppmerksomhet for sine arbeider, deriblant for sin egenartede videoscenografi.

Forestillingen er støttet av Norsk kulturråd