previous next
previous
next
play

Etterlyst: Jesus

Gjestespill fra Det Norske Teatret i samarbeid med Olavsfestdagene
29.7.17 - 2.8.17 | Hovedscenen

PRISER

Ordinær: 555,-
Honnør: 450,-
Barn/Student: 555,-
Grupper over 10: 555,-

MEDVIRKENDE

Bjørn Eidsvåg
Svein Tindberg

 

Orkester:
Anders Engen
David Wallumsrød
Kjetil Steensnæs
Bjørn Holm

Da Bjørn Eidsvåg vokste opp, var Jesus den store helten. God, snill og rettferdig – ja, tøffere enn Tarzan! Men hvem er Jesus i dag?

Forestillingen Etterlyst: Jesus har gått for fulle hus på Det Norske Teatret i Oslo. Nå legger Bjørn Eidsvåg ut på norgesturné med det kritikerroste stykket.

I Trondheim får du det servert på Trøndelag Teater under Olavsfestdagene 2017. Gjennom fem forestillinger får vi Eidsvåg i fri dressur sammen med skuespiller Svein Tindberg og Eidsvågs faste band.

Her tar vi et tilbakeblikk på vesle Bjørn, som var sikker på at Jesus alltid ville passe på ham, før idolet hans ble mye strengere i ungdomstida. Langt hår, rytmisk musikk og kvinnelige prester var noe denne Jesus ikke likte.

I studietida endret Jesus seg ytterligere, og Bjørn Eidsvåg kunne konstatere at Jesus var annerledes i Oslo enn på hjemplassen. Her var han en slags kul hippietype som forkynte peace and love. Senere ble han presentert for en sosialistisk Jesus, og en som inspirerte folk til å gjøre godt, som en Gandhi eller Nelson Mandela.

Men også en som inspirerte dem som grunnla Ku Klux Klan. Jesus var sannelig allsidig. Og han endret seg fra sted til sted og fra én tid til en annen.

Bjørn Eidsvåg har med forestillingen Etterlyst: Jesus prøvd å finne ut hvem Jesus egentlig var. Er det mulig å finne ut av det? Og hva er det ved denne figuren som gjør at han påverkar oss mennesker så sterkt?

Det letes både i kulturhistorien og i hans oppveksthistorie. Med anekdoter, gamle og nye sanger, godt humør og mye humor prøver Eidsvåg å finne ut om vi trenger en Jesus i dag. Og i så fall hvilken Jesus?

Kjøp billetter her

 


IDOL er tema for Olavsfestdagene 2017. Vi lever i en tid der idoler dyrkes som aldri før. Vi eksponeres for dem over alt, på scene og skjerm, i blogger og magasiner. Hva er det som skjer når noen løftes opp til å bli et idol? Og hva er det ved oss mennesker som har en slik trang til å idolisere, til å dyrke, til å tilbe noen og noe? Under Olavsfestdagene vi vil også reflektere over den opprinnelige betydningen av ordet idol, som er avgudsdyrkelse. Olavsfestdagene 2017 går i perioden 28. juli til 5. august.

VARIGHET

1 time 40 minutter. Spilles uten pause

ANSVARLIGE

Regi Erik Ulfsby
Scenografi og kostymer Mia Runningen
Lysdesign Torkel Skjærven
Lyddesign Ole-Petter Berger
Video Raymond Stubberud / Siren Høyland Sæter
Dramaturg Ola E. Bø

Medvirkende

Bjørn Eidsvåg
Svein Tindberg

 

Orkester:
Anders Engen
David Wallumsrød
Kjetil Steensnæs
Bjørn Holm

Hva pressen skriver

“Usedvanlig levende.”
VG

“Det står til troende, men det er langt fra bare for troende.”
Dagbladet

“Fremragende”
Aftenposten

“Forestillingen er så god at den en gang i tiden kunne blitt forbudt.”
Dagsavisen

“Engasjerende, sjarmerende og innsiktsfullt.”
Vårt Land

Array
(
)
Your browser is too old to view this site properly. You will need to install any modern web browser in order to see this page properly.